VÄLKOMMEN TILL HANDSJÖN - HANDLAKE VILLAGE

CAMP HANDLAKE 

Varmt välkommen att följa Handsjöns nya projekt - Camp Handlake.

Det är den ideella fiskevårdsföreningen Handsjöns fvof som tagit initiativet till att bygga upp en camp i Handsjön, campen kommer vara bokningsbar för alla. Fiskegäster som vill fånga storgäddan, turister som åker genom vår vackra by och vill stanna ett dygn eller två. Stugorna ska kunna hyras av bybornas släkt och vänner när de hälsar på och man behöver ett par extra sängplatser.

Det var hösten 2019 som fiskevårdsföreningen fick förfrågan att köpa stugorna och det gjordes efter ett gemensamt styrelsebeslut, vi fick hjälp att frakta dem från Billstaån under vintern och sen dess har de stått på marken som nu arrenderas av hfvof. Men det var först när snön försvann som vi kunde påbörja markarbetet på platsen stugorna ska stå.

Det är tre stugor med totalt 14 bäddar samt ett servicehus som skall placeras så att när man öppnar dörren ser man själva Handsjön. Två stugor är med 4 bäddar i varje och en stuga med 6 bäddar, de har våningssängar, trinettkök, köksbord/stolar, micro, kaffebryggare, vattenkokare, porslin m.m.

Det ska grävas för el, vatten och avlopp, hfvof kommer att fixa till en strand, brygga, grillplatser och bastu, vi kommer tillgänglighetsanpassa samt ha stugorna djurfria. Det kommer att kräva mycket ideellt arbete och investeringar från föreningen men vi tror på detta projekt och känner att det är värt det.

Trots att stugorna ej har kommit på sin rätta plats har de redan blivit uthyrda. Ström har ordnats till gästerna, men än så länge är det utedass och donje med vatten som gäller. Det kommer ta en tid innan allt är klart och vi ordnar det för de som vill boka redan nu, för vem vill inte vakna till denna utsikt!

 

   

Här skymtar ni stugorna samt servicehuset när de stod vid Billstaån i Hackås.

Vill du ha mer information eller boka går det bra att ringa:

Pär Nilsson – ordförande, 073-815 52 55               

Ina Elgstam – sekreterare och kassör, 073-214 72 10

 

   

Det finns 2 stycken 2-manna fiskekajaker för uthyrning. Fiskare eller ej, kajakerna passar alla som vill ta en mysig paddeltur i Handsjön.

Det kostar 300 kr/dygn att hyra dem inkl. flytvästar. Löser du ett årskort i hfvof som kostar 100 kr för fastboende och 300 kr för övriga får du hyra kajakerna för 150 kr/dygn. Årskortet gäller då för de som är skrivna på samma adress.

Det finns även 4 stycken båtar för uthyning som kostar 350 kr/dygn exkl. bensin.

Vill du boka kajaker eller båtar vänligen ring:

Pär Nilsson, 073-815 52 55

Ina Elgstam, 073-214 72 10

Martin Bodin, 070-513 00 67

 

Instagram

Här kan du läsa mer om fiske i Handsjön